Εορτασμός Αγίου Γρηγορίου του Ε στην Δημητσάνα 2021

Η Ιερά Μητρόπολις Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως ανακοινώνει ότι ο φετινός εορτασμός του Αγίου και Προστάτου μας Γρηγορίου του Ε', λόγω των εκτάκτων συνθηκών θα πραγματοποιηθεί ως εξής:

Ανήμερα της εορτής του, το Σάββατο 10 Απριλίου, θα τελεστεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στην κατακόμβη-παρεκκλήσιο της οικίας του στη Δημητσάνα από τις 8π.μ. έως τις 10π.μ. χωρίς την παρουσία πιστών.
Οι Ιερές Ακολουθίες θα μεταδοθούν διαδικτυακά από την σελίδα της Αδελφότητας Δημητσανιτών.


Επίσης την ίδια μέρα, Σάββατο βράδυ, από τις 7μ.μ. έως τις 9μ.μ. θα λάβει χώρα διαδικτυακή εκδήλωση-αφιέρωμα στον βίο και το έργο του Αγίου Γρηγορίου του Ε'.


Πρόγραμμα εκδηλώσεως:

v  Χαιρετισμοί συμμετεχόντων.

 

v  Ομιλία για τον βίο του Αγίου από τον Καθηγητή Λαογραφίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Εμμανουήλ Βαρβούνη.

 

v  Παρουσίαση ηχητικών αποσπασμάτων του νέου ψηφιακού δίσκου με την ακολουθία του Αγ. Γρηγορίου του Ε', την οποία επιμελήθηκε ο Πρωτοψάλτης κ. Κωνσταντίνος Αγγελίδης και η χορωδία του "Τρόπος".

 

v  Ερωτήσεις κοινού επι της ομιλίας του κ. Καθηγητού.

 

v  Απόδοση ύμνων της εορτής του Αγίου από τον Πρωτοψάλτη, καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής και υπεύθυνο της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και Παραδοσιακών Τραγουδιών της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικόλαο Ταπραντζή.

 

v  Προβολή ολιγόλεπτου βίντεο με τον βίο του Αγίου Γρηγορίου του Ε'.

 

v  Λήξις της εκδηλώσεως.

 

Για να παρακολουθήσετε τις Ιερές Ακολουθίες συνδεθείτε : https://www.facebook.com/adelfotita

 

 Ακολουθούν τα στοιχεία σύνδεσης στη διαδικτυακή εκδήλωση-αφιέρωμα Zoom Meeting ID: 839 1618 9319 ,  Passcode: 712702

 

 

 

ΒΙΝΤΕΟ